Amerikaans Voetbal

5 meest vernederende nederlagen in de voetbalgeschiedenis waardoor we medelijden kregen met het verliezende team

Ongetwijfeld een van de meest populaire sporten ter wereld, voetbal heeft de neiging mensen bij elkaar te brengen, ongeacht hun ras, cultuur of land. Of het nu gaat om het vieren van een overwinning of het rouwen om een ​​verlies, de prachtige game blijft als geen ander emoties oproepen bij fans.

Van clubvoetbal tot het internationale toneel, de sport heeft over de hele wereld vrijers gevonden. Het kan fans met tranen in de ogen achterlaten bij een nederlaag en ze in de overwinning uit hun stoel laten springen. Hoewel het fans blijft vermaken, heeft voetbal als sport ook gediend als een geweldig platform voor mensen om hun bescheiden begin te overwinnen en een doel in hun leven te vinden.

Meest vernederende nederlagen in de voetbalgeschiedenis waardoor we medelijden kregen met het verliezende team © Netflix

waar kan ik elektrolyttabletten kopen

Maar ondanks dat alles er zo goed in is, kan voetbal, zoals door de jaren heen gezien, soms ook wreed zijn.

Terwijl de overwinnaars op het veld worden geprezen en gevierd om hun prestaties, krijgt het verliezende team vaak kritiek en bevindt het zich op het dieptepunt. In een paar gevallen is opgemerkt dat de vernedering van een verlies de verliezende spelers en hun fans in tranen heeft achtergelaten.

Terugkomend op die moeilijke tijden, hier is een blik op 5 meest vernederende nederlagen in de geschiedenis van het voetbal waardoor iedereen medelijden kreeg met het verliezende team:

Een Nederlandse Mauling voor Spanje (5-1)

Spanje had de uitdagingen van een veerkrachtig Nederland gedwarsboomd in een zwaarbevochten finale om de felbegeerde FIFA Wereldbeker in 2010 te winnen. Maar vier jaar later wisten de regerend kampioenen niet wat de Nederlanders voor hen hadden gepland toen ze de hoorns op slot sloegen. een groepsfase botsing op het WK 2014.

Een poging van Stefan de Vrij pakte Diego Costa en gaf Spanje een vroege penalty die werd omgezet door Xabi Alonso om hen op voorsprong te zetten. Maar de voorsprong van de titelverdediger kon niet lang duren, want Robin van Persie scoorde een 15-yard looping-kopbal om de procedure gelijk te brengen op 1-1.

In de tweede helft zette Arjen Robben zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op kop. Al snel vond De Vrij wat verlossing voor zijn fout in de eerste helft nadat hij een kopbal had gescoord om de stand op 3-1 te brengen voor Nederland. Later scoorden Van Persie en Robben allebei hun tweede doelpunt van de wedstrijd om Spanje met een rood gezicht achter te laten op 5-1 - de ergste nederlaag ooit toegebracht aan de regerend kampioen tijdens een WK en de ergste nederlaag geleden door Spanje in 51 jaar.

Stoke verlaat Liverpool met rood gezicht (6-1)

25 mei is een datum die Liverpool en zijn supporters dierbaar blijft. En waarom niet? Het was op dezelfde datum dat Liverpool Borussia Monchengladbach versloeg om de Europa Cup te winnen in 1977 en AC Milan versloeg om de Champions League te winnen in 2005.

Maar terwijl 25 mei een datum is die in de herinneringen van elke Liverpool-fan is geschroeid, is 24 mei er een die ze druk hebben geprobeerd uit hun collectieve geweten te schrobben.

De Reds hebben op die datum slechts drie competitieve wedstrijden gespeeld. Ze versloegen Arsenal met 2-1 in 1947. Tottenham Hotspur werd in 2009 met 3-1 verslagen. En in 2015 gingen ze naar Stoke City om een ​​vernedering te doorstaan ​​die een doorn in het oog blijft in de rijke erfenis van de club. Stoke scoorde vijf doelpunten in de eerste helft via Mame Biram Diouf, die een brace scoorde, Jonathan Walters, Charlie Adam en Steven Nzonzi.

Steven Gerrard, die zijn laatste wedstrijd speelde, kreeg in de 70e minuut een troostdoelpunt, maar tevergeefs, want Peter Crouch maakte er zestien minuten later 6-1 van. Alles wat mis kon gaan, ging mis voor Liverpool.

Een somber einde van een seizoen dat, na de spannende titeluitdaging van het voorgaande jaar, de Reds uit de top vier had zien glippen, in de halve finales van zowel de League Cup als de FA Cup had verloren en niet verder kwam dan de Champions Competitiegroepsfase en de eerste knock-outronde van de Europa League.

Duitsland Steamroll Brazilië (7-1)

Het organiseren van een WK heeft een voetballand vaak een extra voordeel opgeleverd. De passie en het enorme aantal thuisfans fungeren als een bron van inspiratie en motiveren een team om hun tegenstanders te verslaan. Dat was waarschijnlijk hoe het nationale team van Brazilië zich voelde toen ze in de halve finale van het WK 2014 de hoorns op elkaar sloegen met Duitsland.

Maar tot grote afgrijzen van de thuisfans koos Duitsland de verdediging van Brazilië uit elkaar en sloeg vier doelpunten in slechts zes minuten. Thomas Mueller opende de score in de 11e minuut voordat Miroslav Klose (23 '), Toni Kroos (24', 26 ') en Sami Khedira (29') allemaal de achterkant van het net vonden en Duitsland een 5-0 voorsprong bezorgde op rust.

In de tweede helft zag Duitsland, gezien hun ongelooflijke voorsprong, een beetje versoepelen. Maar Andre Schurrle gaf de gastheren geen uitstel, want hij scoorde tweemaal in een tijdsbestek van 10 minuten om de score 7-0 op het bord te laten lezen. Een doelpunt van 90 minuten van Oscar was de enige troost voor Brazilië dat uiteindelijk met 7-1 verloor - hun grootste nederlaag in een interland sinds 1920.

hoe lang duurt het om beef jerky uit te drogen

VS Vrouwen slopen Thailand (13-0)

De vernederende nederlagen zijn niet alleen beperkt tot het mannenvoetbal. Het bleek dat het Thaise damesteam op 11 juni getuige was van hun laagste momenten in het internationale voetbal tijdens hun vernietiging door toedoen van een ongebreidelde ploeg van de Verenigde Staten van Amerika (VS) in de FIFA Women's World Cup 2019.

Alex Morgan opende de score voor het Amerikaanse team met een schitterende finish in de 12e minuut. Rose Lavelle vond de achterkant van het net in de 20e minuut en Lindsey Horan, in de 32e minuut, maakte het derde doelpunt voor haar ploeg toen Australië een 3-0 voorsprong nam tijdens de rust. Het was de tweede helft die te duur bleek voor het Thaise team dat uiteindelijk maar liefst 10 doelpunten kreeg voor het laatste fluitsignaal.

In wat een absolute sloop bleek te zijn, scoorde Alex Morgan vijf keer met elk twee doelpunten voor Lavelle en Samantha Mewis, terwijl ook Horan, Megan Rapinoe, Mallory Pugh en Carli Lloyd hun namen op het scoreblad kregen.

Op een onvergetelijke dag voor Thailand behaalde de VS een 13-0 overwinning - de grootste winstmarge in de geschiedenis van de FIFA Wereldbeker (heren en dames).

welke olie is het beste om gietijzer op smaak te brengen

Australië Decimeren Amerikaans Samoa (31-0)

Beschouwd als een van 's werelds zwakste voetbalteams, zou Amerikaans Samoa nooit een kans maken tegen Australië in hun kwalificatiewedstrijd voor de FIFA Wereldbeker 2012. Maar op 11 april 2001 was wat zich uiteindelijk afspeelde in het International Sports Stadium in Coffs Harbour niets minder dan een bloedbad.

In wat een absolute sloop bleek te zijn, scheurde Australië, ondanks een redelijk middelmatig team, de verdediging van de oppositie in stukken. Na de eerste negen minuten doelpuntloos te zijn geweest, zette Con Boutsianis Australië op kop met een doelpunt in de 10e minuut. Twee minuten later maakte Archie Thompson er 2-0 van voor de Aussies. En de rest is geschiedenis.

Thompson sloot de wedstrijd af met maar liefst 13 doelpunten, een internationaal record, naast David Zdrilic die er acht scoorde om Australië te helpen een 31-0 overwinning te behalen - de grootste winstmarge ooit opgetekend in een internationale wedstrijd.

De score was zo groot dat het tot een wijziging van de regels in het internationale voetbal leidde toen de FIFA een voorronde introduceerde in de kwalificatie voor Oceanië om een ​​dergelijke vernedering van een team te voorkomen.